Veelgestelde vragen

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

Normaliter wordt je bestelling binnen 2-5 werkdagen verzonden nadat je de bestelling hebt betaald. Je krijgt een verzendbevestiging in je email zodra de bestelling verzonden is. Heb je geen email ontvangen 5 werkdagen na je betaling? Controleer eerst even je SPAM folder. Nog altijd geen mail. Neem dan even contact met me op.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Dit kan. Let wel op dat afhaalmomenten afhangen van de agenda van fabulousje.nl. Tijdens het bestellen kan je kiezen voor Afhalen. Zodra je bestelling klaar is neem ik contact met je op om een datum en tijd af te spreken.

Hoe moet ik mijn bestelling betalen?

Op dit moment betaal je je bestelling via overboeking of via een betaalverzoek in email en eventueel WhatsApp, welke wordt meegestuurd samen met de orderbevestiging of factuur van je bestelling. Je bestelling wordt vervolgens in productie genomen na je betaling. Houd je mail dus goed in de gaten na het plaatsen van je bestelling.

Kan ik iemand verrassen met een bestelling?

Natuurlijk kan dat. Leuk zelfs. Bij het afronden van je bestelling kan je naast het factuur adres ook een verzendadres invullen. Deze hoeven niet hetzelfde te zijn. Alle bestellingen probeer ik sowieso leuk te verpakken, maar als je specifiek wilt dat je bestelling als een cadeautje wordt verstuurd, dan is het verstandig dit even te vermelden in de opmerkingen.

Wil je er ook graag een persoonlijk tekstje bij? Zorg dan dat je er ook een tekst-labeltje bij gekocht hebt! Zet vervolgens in het opmerkingen veld wat er op het kaartje geschreven mag worden.

Bij vragen over het versturen van een (persoonlijk) cadeautje kan je natuurlijk ook altijd even contact met me opnemen.

Mijn product zit er niet bij, wat nu?

Heb je een product in gedachten, maar staat deze (nog) niet in de shop? Neem dan even contact met me op. Er is heel veel mogelijk!

Ik wil graag een persoonlijk ontwerp, kan dat?

fabulousje.nl heeft een aantal standaard ontwerpen in de webshop staan die met behulp van aangeleverd materiaal gepersonaliseerd worden. Staat hier niet het ontwerp bij dat jij zoekt? Of heb je zelf een idee voor een ontwerp maar weet je niet hoe je dat moet maken? Neem dan even contact met me op. In overleg bespreken we dan de mogelijkheden en kosten. Voor een ontwerp op maat dat niet kan worden hergebruikt worden extra kosten berekend. De prijs hangt vanaf van de hoeveel werk die nodig is om het het ontwerp te maken.

Kan ik een bestelling plaatsen namens ons bedrijf?

Jazeker. En betaling d.m.v. een factuur is uiteraard ook mogelijk. fabulousje.nl heeft inmiddels al meerdere bestellingen mogen leveren aan bedrijven. Denk hierbij aan merchandise materiaal en bedrijfskleding. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. fabulousje.nl kan ook een ontwerp op maat maken en afhankelijk van de oplagen kan er staffelkorting worden aangeboden omdat de inkoopprijzen dan voordeliger worden.